Фотоепилатори: какво представляват и кои са най-добрите?

Фотоепилатори: какво представляват и кои са най-добрите?

Въпреки че днес има много методи за обезкосмяване, повечето от тях далеч не са перфектни. Болките от бръсненето и епилацията - от врастналите косми до порязването от бръснач - накараха мнозина да се обърнат към лазерната епилация, която обещава постоянно намаляване на броя на космите. Терминът "IPL епилация" се използва редовно, но малко хора знаят какво точно представлява и как работи. Тя се предлага в салони в цялата страна, а някои IPL устройства за домашна употреба вече са достатъчно усъвършенствани, за да се конкурират с професионалните процедури.

Ако обмисляте този метод за премахване на окосмяването, прочетете експертното становище за всичко, което трябва да знаете.

Какво представлява IPL?

IPL е съкращение от Intense Pulsed Light (интензивна пулсираща светлина) и представлява вид светлинно лечение, при което се използват силни светлинни импулси за стимулиране или лечение на различни проблеми на кожата. Понякога хората си мислят, че IPL е лазер, тъй като могат да правят някои сходни неща, но те не са едни и същи. Принципът им на работа обаче е сходен: и двата насочват светлината към пигментацията в косъма, предизвиквайки топлина, която уврежда или убива клетките, които допринасят за растежа на косъма.

Как действа IPL?

Светлината, която излиза от устройството IPL, се абсорбира от пигмента в косъма, което води до натрупване на енергия, която се превръща в топлина (представете си черна тениска в слънчев ден). Топлината се разпространява по косъма и обезсилва или унищожава клетките, които създават нови.

Боли ли IPL?

Вероятно сте чували различни отговори на този въпрос, тъй като отговорът наистина зависи от вашия праг на болка. Обикновено усещането се сравнява с това при удар с ластик - но най-добрите IPL устройства работят толкова бързо, че едва ли ще имате време да го регистрирате.

Колко време отнема IPL?

Някои могат да видят резултати само след три седмици - но отново, точното време ще се различава от човек до човек, в зависимост от различни фактори. Косата ви има цикли, точно както и кожата ви. Косата ви има фаза на растеж, фаза на покой и фаза на опадане. Една от основните причини, поради които е необходимо да правите повторни процедури с IPL или дори с лазер, е, че космите ви не са в една и съща фаза на цикъла по едно и също време. Така че, за да уловите всички и да се отървете от тях трайно, трябва почти да преследвате циклите. Ето защо IPL процедурите в домашни условия често се повтарят на всеки четири седмици след първоначалната седмична фаза на третиране.

Кой е подходящ за процедури с IPL?

Независимо дали искате да посещавате салон или да инвестирате в домашен фотоепилатор, от решаващо значение е първо да прецените дали сте подходящи. Първо, не всеки цвят на кожата е подходящ за IPL. Тъй като технологията работи чрез насочване към пигмента в косъма, трябва да има забележима разлика между цвета на кожата и цвета на косъма. Повечето експерти съветват да не се използва IPL фотоепилатор върху много тъмна кожа, тъй като съществува риск от увреждане, а тези със светлоруса и червена коса също трябва да се откажат от тази процедура.

Най-бързи и най-добри резултати вероятно ще има някой, който има тъмна коса и сравнително светла кожа. Ако имате скрити кожни или медицински проблеми, като например поликистоза на яйчниците или проблеми с щитовидната жлеза, може да се окаже, че лечението отнема повече време. Така че има много индивидуални фактори, които човек трябва да вземе предвид."

Съществуват определени състояния, които не позволяват използването на IPL технология. Често те са свързани с медикаменти, които предизвикват светлинна (фото) чувствителност, или за жени, които са бременни или кърмят.

Как да работим с фотоепилатора?

Отстранете излишното окосмяване от желаната област преди първата процедура (за предпочитане чрез самобръсначка). Изберете подходящото ниво на интензивност за тена на кожата си с помощта на сензора за тена на кожата. Включете уреда и притиснете фотоепилатора към кожата си. Изчакайте светкавицата да се включи и натиснете бутона. Бавно плъзнете уреда по зоната за третиране. Избягвайте да третирате едно и също място.

Готови ли сте да кажете сбогом на нежеланото окосмяване? По-долу открийте най-добрите устройства за лазерна епилация в домашни условия, които можете да закупите сега.

1. IPL Philips Lumea Seria 9000 BRI958/00

Фотоепилатори: какво представляват и кои са най-добрите?

 

Купи сега

 

Lumea IPL предотвратява повторния растеж на космите, за да се насладите на 6 месеца гладка кожа без косми и до 92% намаляване на космите само за 3 процедури. Третирате само веднъж на всеки две седмици през първите 6 седмици (в сравнение с ежеседмично при други марки), след което се третирате ежемесечно, за да поддържате резултатите.

Технологията SenseIQ разпознава тена на кожата ви и посочва удобна за вас настройка на светлината, докато безплатното приложение за напътствия Lumea ви превежда стъпка по стъпка през сесиите ви. Фотоепилаторът идва с 3 интелигентни извити приставки: тяло, лице и за прецизност. Проектирани да пасват на всяка извивка на тялото ви, те автоматично се настройват на най-ефективния режим на лечение. За допълнително удобство се предлагат в луксозна чанта. Произведена съвместно с професионални салони, Philips Lumea IPL е разработена в сътрудничество с учени-експерти, дерматолози и е тествана от над 3000 жени.

Това е единствената Lumea, предлагана досега, с възможност за безжична употреба: За допълнително удобство да я използвате навсякъде, където искате, и да третирате труднодостъпните зони с прецизност.

2. IPL Braun Silk-expert PRO 5 PL5124

Фотоепилатори: какво представляват и кои са най-добрите?

 

Купи сега

 

Този фотоепилатор обещава до 6 месеца гладка кожа, както и видимо намаляване на окосмяването само за 4 седмици. Оптималната мощност за всяка част на тялото се постига чрез SkinPro 2.0 (SensoAdapt™) - технология, подобна на тази в салона, която автоматично и непрекъснато се адаптира към тена на кожата ви. Това е най-бързият IPL на Braun, което спомага за по-малко пропуснати зони. Мига до 125 пъти в минута за безпроблемно третиране и по-добро покритие на кожата. Нежен е към кожата, благодарение на два чувствителни режима, които намаляват интензитета на светлината за по-нежно третиране на чувствителни зони като лицето, подмишниците или бикини зоните. В комплекта има няколко глави за третиране от главата до петите: стандартна глава за подмишниците и долната част на краката и прецизна глава за лицето и бикини зоните.

3. IPL Philips Lumea Advanced BRI920/00

Фотоепилатори: какво представляват и кои са най-добрите?

 

Купи сега

 

Това е бюджетната версия на Philips Lumea. За разлика от модела по-горе, той работи само с кабел. Животът на лампата е около 250 000 импулса. Този фотоепилатор предлага всички предимства на Philips Lumea. В комплекта влиза и тример. 


Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване, оптимизиране и персонализиране на съдържанието. Партньорите ни за социални и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK