Ламеларна вода за блясък на косата

Какво е ламеларна вода?

Както подсказва името ѝ, ламеларната вода е на водна основа. Тъй като е много лека, тя може да проникне през кутикулата на косъма. Тя се насочва към увредените участъци на всеки кичур по-лесно от тежките балсами и маски за коса. Работейки на тънки слоеве, формулата влага малки активни съставки като хидратанти и аминокиселини (за здравина и блясък).

Ламеларна вода за блясък на косата

След това кондициониращите агенти се насочват към увредените зони на всеки кичур. Те "запълват" тези места, като оставят гривата ви да изглежда и да се чувства като нова.

Благодарение на водната си текстура, формулите на ламеларните води не покриват косата ви и не я оставят да се чувства утежнена. Ще откриете, че косата ви има незабавна мекота и е изключително блестяща, тъй като кутикулата на всеки кичур ще бъде изгладена, докато третирането създава допълнителен слой върху кутикулата, за да увеличи блясъка.

Могат ли всички типове коса да използват ламеларна вода?

Тъй като доставя хидратиращи и подхранващи съставки в определени зони на всеки кичур, ламеларната вода е особено полезна за суха, къдрава и увредена коса, за боядисана или естествено суха коса (например къдрава коса). Всички типове коса могат да се възползват от подобрения блясък и мекота, а разресването след душ е лесно.

Когато боядисвате косата си, увреждате около 10-15% от вътрешната ѝ структура, а когато косата бива обезцветена - около 20%. След това вредните практики след изсветляването, като например използването на горещи инструменти и оставянето на косата без защита на слънце, нанасят още повече щети, поради което използването на ламеларна терапия в домашни условия е толкова важно. Редовната употреба може да помогне да възвърнете част от силата и блясъка, които косата ви е имала преди изсветляването. Не сте изсветлявали косата си? Вероятно все пак ще имате полза от използването на ламеларната вода.

Ламеларна вода за блясък на косата

Дали ламеларната вода действително поправя уврежданията на косата?

Да! Ще видите мигновени резултати след една употреба, но ламеларната вода също така възстановява косата с течение на времето, благодарение на проникващата формула, която доставя активни съставки и подхранващи липиди направо до местата, които се нуждаят най-много от тях, вътре във всеки косъм, а не само на повърхността.

Как да добавя ламеларна вода към рутинната си грижа за косата?

Докато сте под душа, измийте косата си с шампоан и изплакнете, както обикновено, и след като я почистите, изстискайте излишната вода. След това погледнете своята ламеларна вода: на шишенцето трябва да има маркировка, която да показва как да измерите едно нанасяне.

Препоръчителната доза за коса със средна дължина е 10 ml; по-късата коса може да се нуждае само от половин доза, докато по-дългата и гъста коса може да изисква двойна доза. Изстискайте продукта директно върху косата си от средната дължина до краищата. След това внимателно го разнесете с пръсти, за да се разпредели равномерно.

Ламеларна вода за блясък на косата

Някои формули могат да се разпенят малко или да се затоплят леко. Нанесете продукта равномерно по цялата дължина на косата, след което го изплакнете. Можете и да пропуснете балсама, но ако косата ви е особено увредена, можете да продължите с балсам или хидратираща маска за коса.

Мога ли да използвам ламеларна вода всеки път, когато мия косата си?

Да! Водата е лека и не се натрупва върху кичурите с течение на времето, което я прави подходяща за често прилагане. Препоръчителната употреба е два до три пъти седмично.